Kari Mäkinen: Tervehdys kannanoton suojelijalta

Meidän metsämme tuomiokirkon kryptassa
Meidän metsämme tuomiokirkon kryptassa

Hyvät Meidän Metsämme tapahtumaan osallistujat,

Metsä on elämän lähde ja kehto. Vuosisatojen kokemus on opettanut meille täällä, että ihmisen suhde metsään ei ole markkinasuhde eikä ensi sijassa hyötysuhde. Ihmisen suhde metsään on syvä riippuvuusssuhde. Meidän metsämme on meidän toivomme. Vuosi vuodelta, ilmastoraportti ilmastoraportilta on käynyt selvemmäksi, että metsät ja niiden hengitys ovat koko maailman elämän ehto. Siksi metsää on nyt entistä määrätietoisemmin puolustettava ahneutta ja lyhytnäköistä talousajattelua vastaan. Metsän edessä on oltava nöyrä, ihmisten edessä metsän elämää puolustettaessa luja. Meidän Metsämme -tapahtumalle ja teille osallistujille toivon sellaista viisautta, sellaista rohkeutta ja sellaista siunausta, jota tarvitsette.

Kari Mäkinen
arkkipiispa emeritus