Keskustelu ennallistamisesta jatkuu

Meidän metsämme on mukana järjestämässä eri puolilla Suomea tilaisuuksia osana Talousmetsien ennallistamiskiertuetta.

Yksi tällainen tilaisuus oli marraskuussa Äänekoskella. Tilaisuuden teemana olivat monimuotoisuutta lisäävät toimenpiteet metsissä ja niiden taloudellinen kannattavuus muuttuvassa ilmastossa: mitä ne ovat, miksi ne ovat tärkeitä, miten metsänomistaja voi niitä toteuttaa, mistä rahoitusta?

Tilaisuudessa alustajina olivat Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen yliopistonlehtori Panu Halme sekä Keski-Suomen Metsäkeskuksen luonnonhoidon asiantuntija Jarmo Laitinen. Omista metsänhoitokokemuksistaan kertoi metsänomistaja Pekka Lehmonen. Tilaisuuden fasilitaattorina toimi Silva ry:n puheenjohtaja Sampo Manninen.

Voit katsoa tilaisuuden tallenteelta.

Seuraava ennallistamiskiertueen avoin tilaisuus on Turussa 5.3. klo 18 Linnasmäen opistolla.