Metsädialogisarja 2/3

Metsädialogi Velskolassa 17.11.

Kolmen kerran metsädialogisarjan toinen osa käytiin 17.11.2020 Espoon Velskolan toimintakeskuksessa. Pieni joukko metsäihmisiä kokoontui nuotion ääreen pohtimaan mitä “kokonaiskestävyys” -käsite voisi
metsänkäytön kannalta tarkoittaa ja miten pääsisimme sitä kohti? Mukana oli edustajia Metsähallituksesta, Ympäristöministeriöstä, Metsäkeskuksesta, BIOS -tutkimusyksiköstä, Åbo Akademista, Aalto-yliopistosta, metsänomistaja ja Meidän metsämme -edustaja. Dialogia fasilitoi Timo Järvensivu.

Vietimme päivän tihkusateelta suojassa, välillä kävellen ja käyden vihreän pehmeässä metsässä noron varrella aistimassa myös kaikkea sitä, mitä emme silmin näe. Jaoimme yhdessä edelleen huolta ja pelkoakin meneillään olevasta suuresta muutoksesta ja yritimme löytää ratkaisuja. Näkemyksiä on paljon eikä ole helppo löytää yhtä oikeaa näkemystä yhteiseen käyttöön. Siitä olimme yhtä mieltä, että  paras tieteellinen tieto pitää saada käyttöön ja samalla ymmärtää, ettei tiede koskaan ole täysin arvovapaata. Kokoonnumme vielä kerran uuden vuoden puolella etsien uusia visioita monimuotoisen ja ilmaston muutosta hillitsevän metsäpolitiikan löytämiseksi.

Kiitos kaikille mukanaolijoille ja Velskolan toimintakeskuksen ystävälliselle ja palvelualttiille väelle.