Metsädialogisarja 3/3

Kuva: työryhmän arkisto

Kolmen kerran metsädialogisarjan viimeinen osa järjestettiin 20.1.2021 Espoossa Velskolan toimintakeskuksessa. Kokoonnuimme nuotion ääreen pohtimaan ”miten teemme yhdessä metsiin liittyvää muutostyötä vaikuttavasti ja dialogisesti? ”

Kehittelimme ideoita erilaisten muuttuvien metsätavoitteiden tunnistamiseen ja monipuolisen tiedon ja tuen tarjoamiseen dialogisin keinoin. Mukana oli edustajia Metsähallituksesta, Metsäkeskuksesta, BIOS -tutkimusyksiköstä, Aalto-yliopistosta sekä metsänomistajia ja Meidän metsämme-kansalaisliikkeen edustajia. Dialogia fasilitoi Timo Järvensivu.

Vietimme rennon päivän kauniissa, lumisessa talvisäässä ja pikkupakkasessa. Kävelimme Velskolassa jyhkeiden metsien, peltojen ja puroluonnon rytmittämissä vaihtelevissa maisemissa. Metsäkävelylle mukaan liittyivät kehityspäällikkö Kerttuli Boucht, Asko Leinonen ja Juha Ollila Espoon seurakuntayhtymästä. He kertoivat Espoon metsänhoidon muuttuneista tavoitteista. Kiitos heille mielenkiintoisesta keskustelusta ja osallistumisesta.

Suurkiitos kaikille mukana olleille ja Velskolan toimintakeskuksen ystävälliselle ja palvelualttiille väelle. Olipa antoisa ja mukava päivä.