Kolme vuotta aktiivista kansalaistoimintaa

Mistä Meidän metsämme -kansalaisliike tupsahti ilmoille? Kansalaisliikkeen syntysijoille pääset katsomalla tuoreen ohjelmakoosteen 27.10.2018 Helsingissä pidetystä kansalaisten metsägaalasta.

Ohjelmassa kerrotaan metsäilosta ja todetaan, kuinka paljon hyvää me metsältä saamme. Sanoin ja sävelin annamme tilaa yhteiselle metsäsurulle. Lopuksi katsomme uusin silmin toimiaksemme niin, että metsäluonto pysyy monimuotoisena ja osana ilmastonmuutoksen hillintää.

Meidän metsämme täyttää siis jo kolme vuotta. Näihin vuosiin on mahtunut monenlaista metsädialogia, vetoomuksia ja lausuntoja. Tervetuloa tutustumaan kannanottoomme, toimintaamme ja liittymään joukkoomme!

Kolmevuotispäivänä haluamme ammentaa ja jakaa voimaa metsägaalan suojelijan arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen tervehdyksestä Meidän metsämme –tapahtuman 2018 osallistujille:

”Metsä on elämän lähde ja kehto. Vuosisatojen kokemus on opettanut meille täällä, että ihmisen suhde metsään ei ole markkinasuhde eikä ensi sijassa hyötysuhde. Ihmisen suhde metsään on syvä riippuvuusssuhde. Meidän metsämme on meidän toivomme. Vuosi vuodelta, ilmastoraportti ilmastoraportilta on käynyt selvemmäksi, että metsät ja niiden hengitys ovat koko maailman elämän ehto. Siksi metsää on nyt entistä määrätietoisemmin puolustettava ahneutta ja lyhytnäköistä talousajattelua vastaan. Metsän edessä on oltava nöyrä, ihmisten edessä metsän elämää puolustettaessa luja. Meidän Metsämme -tapahtumalle ja teille osallistujille toivon sellaista viisautta, sellaista rohkeutta ja sellaista siunausta, jota tarvitsette.”

Teksti: Eeva-Stiina ja Paula Lönnemo