Metsän ääni -dokumentti

Metsän ääni – kolmiosainen runollinen dokumenttisarja suomalaisten metsäsuhteesta ja metsiemme tilasta on katsottavissa YleFEM-kanavalla ja Areenassa alkaen 11.4. klo 20:25. Toimittaja: Barbro Björkfelt, 2022.

Suomalaisen yhteiskunnan nykyinen hyvinvointi, kansallisromanttinen kulttuuri ja identiteettimme rakentuvat kaikki pitkälti metsän varaan.

75 % Suomen pinta-alasta on jonkinlaista metsää. Mutta tunnemmeko edelleen metsän? Ymmärrämmekö sen merkityksen tänä historiallisena aikana?

Mikä metsä oikeastaan on ja mitä metsälle on tapahtumassa? Mitä meidän suomalaisten ja koko ihmiskunnan tulisi tehdä niiden suurien haasteiden kanssa, joiden keskellä jo elämme; ilmastonmuutos ja lajien kuudes sukupuuttoaalto. Mikä on Metsän Ääni tässä kaikessa?

Kuva: Salon luonnonmetsäsäätiön arkisto

Runollis-filosofisessa Metsän ääni – dokumenttisarjassa aktivisti Eeva-Stiina Lönnemo keskustelee asiantuntijoiden, tutkijoiden ja taiteilijoiden kanssa metsästä. Sarja rakentuu kolmiososaiselle dramaturgialle: ilo, suru ja uudet mahdollisuudet.

Suopursu/Blommande getpors, kuva: Nina Lindfors

Dokumenttisarjan ovat luoneet Barbro Björkfelt, Eeva-Stiina Lönnemo ja Sanna Liinamaa.